Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, η οποία έδειξε ότι η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας υδραργύρου μπορεί να αυξήσει σοβαρά τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών νοσημάτων.
Ερευνητές του Πανεπιστημίου Ρούτγκερς διαπίστωσαν ότι ο ψευδάργυρος, που περιέχεται κυρίως στα ψάρια, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος και να μειώσει τις θετικές επιδράσεις των λιπαρών οξέων ωμέγα – 3. Για τον λόγο αυτόν, οι επιστήμονες τονίζουν ότι ακόμη και τα ψάρια, που ανήκουν στις πιο υγιεινές τροφές για τον ανθρώπινο οργανισμό, θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο. Τα υψηλότερα επίπεδα ψευδάργυρου υπάρχουν στον τόνο και τον ξιφία.