Ένα νούμερο μικρότερο σε λίγες μόνο εβδομάδες και σίγουρο αδυνάτισμα εγγυάται η «δίαιτα του μελιού» που προτείνει ο διατροφολόγος Μάικ ΜακΙνς. Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε μια κουταλιά μέλι κάθε βράδυ πριν τον ύπνο μπορεί να επιταχύνει το μεταβολισμό και να περιορίσει τις «λιγούρες», αυξάνοντας τις καύσεις και καθιστώντας πιο εύκολη την αντίσταση στους γλυκούς πειρασμούς. Με την προϋπόθεση ότι ακολουθείται μια κατά τα άλλα ισορροπημένη διατροφή, με πολλά φρούτα και λαχανικά, πλήρη γαλακτοκομικά και χωρίς junk food, η αντικατάσταση της ζάχαρης με το μέλι και η κατανάλωση μιας κουταλιάς μελιού μέσα σε ζεστό ρόφημα μπορεί να φέρει θεαματικά αποτελέσματα στην ζυγαριά.
Στο μεταξύ, όλο και πιο επικίνδυνη αποδεικνύεται για την υγεία μας η δισφαινόλη -Α (BPA), η χημική ουσία που χρησιμοποιείται στα πλαστικά μπουκάλια, ποτήρια και δοχεία αποθήκευσης τροφίμων. Μετά τις ορμονικές αλλοιώσεις που έχει αποδειχτεί ότι προκαλεί στα αρσενικά έμβρυα, νέα έρευνα συνδέει τώρα τη BPA με τις ημικρανίες. Επιστήμονες του πανεπιστημίου του Κάνσας μελετώντας τη συμπεριφορά πειραματόζωων μετά την έκθεσή τους στην ουσία, διαπίστωσαν ότι ήταν λιγότερο δραστήρια, δυσκολεύονταν σε συνθήκες έντονου θορύβου και φωτός και παρουσίαζαν ευαισθησία στο κεφάλι τους.
Την ίδια στιγμή, ίδια νόσος μπορεί να είναι το Αλτσχάιμερ με τον διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με νέα έρευνα. Επιστήμονες του Albany University πιστεύουν ότι η υπερβολική έκκριση ινσουλίνης από τον οργανισμό, διεισδύει στον εγκέφαλο και διαταράσσει την χημική του ισορροπία, μπλοκάροντας το ένζυμο που διασπά τις αμυλοειδείς πρωτεΐνες. Ως εκ τούτου, αυτές συσσωρεύονται στην περιοχή, δηλητηριάζουν τα εγκεφαλικά κύτταρα και οδηγούν στην εκδήλωση Αλτσχάιμερ. Η ανακάλυψη αυτή εξηγεί ως ένα βαθμό γιατί τα τρία τέταρτα των ασθενών με διαβήτη τύπου -2 εκδηλώνουν και την συγκεκριμένη εγκεφαλική νόσο. Το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν είχαν γίνει εκτενείς έρευνες πάνω στο θέμα οφείλεται στο μικρό προσδόκιμο ζωής των ασθενών αυτών.
Εν τω μεταξύ, συσκευή εγκεφαλικής εκπαίδευσης δίνει ελπίδα στους ασθενείς που υποφέρουν από παράλυση μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. Επιστήμονες του πανεπιστημίου του Γουισκόνσιν δοκιμάζουν μια νέα συσκευή που λειτουργεί με τη δύναμη της σκέψης και μια μέρα μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς με εγκεφαλικό να κινήσουν τα παράλυτα μέλη τους. Μέχρι στιγμής, οχτώ ασθενείς που είχαν χάσει την ικανότητα κίνησης του ενός χεριού τους εδώ και χρόνια και θεωρητικά πάσχουν από μη αναστρέψιμη παράλυση , αναφέρουν βελτίωση στην ικανότητά τους να φέρνουν εις πέρας καθημερινές τους δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα να κουμπώνουν μόνοι τους το πουκάμισό τους και να χτενίζουν τα μαλλιά τους.