Θαυματουργά (και για τη γονιμότητα) τα λαχανάκια Βρυξελλών

Το μυστικό – ή τουλάχιστον το ένα από αυτά – για την αύξηση της γονιμότητας φαίνεται ότι βρίσκεται στα… λαχανάκια Βρυξελλών.

Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Neema Savvides από τη Harley Street Fertility Clinic στο Λονδίνο, οι περισσότερες εγκυμοσύνες προκύπτουν τον Δεκέμβριο, εν μέρει λόγω των γιορτών και της αυξημένης κατανάλωσης αλκοόλ, αλλά ίσως και λόγω της κατανάλωσης του συγκεκριμένου λαχανικού.

Όπως εξήγησε, τα λαχανάκια Βρυξελλών έχουν μεγάλη περιεκτικότητα φολικού οξέος, το οποίο ενισχύει τη γονιμότητα τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες, καθώς αυξάνει σημαντικά τα επίπεδα του σπέρματος. Αυτή η πλούσια πηγή βιταμίνης αυξάνει επίσης τα επίπεδα του σπέρματος και βοηθά τη μήτρα να εφοδιαστεί με τα σωστά θρεπτικά συστατικά, ενισχύοντας έτσι τις πιθανότητες επιβίωσης του σπέρματος. Ένα ακόμα πλεονέκτημα του φολικού οξέος είναι ότι μειώνει τον κίνδυνο των αποβολών και των γενετικών διαταραχών.

Επίσης, το φολικό οξύ μειώνει τον κίνδυνο αποβολής και γενετικών ανωμαλιών.

“Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτό το μικρό πράσινο λάχανο αποτελεί την ιδανική τροφή για τα ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν παιδί” είπε η Neema Savvides.

Τα λαχανάκια Βρυξελλών περιέχουν επίσης μία θρεπτική ουσία που ονομάζεται διινδολυμεθάνιο, η οποία βοηθάει τις γυναίκες να απορροφούν ισορροπημένα επίπεδα της οιστρογόνου ορμόνης. Τέλος, το συγκεκριμένο λαχανικό θεωρείται ότι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης.