Οι παχύσαρκοι αντιλαμβάνονται διαφορετικά τη γεύση των τροφών

Οι άνθρωποι που είναι παχύσαρκοι αντιλαμβάνονται διαφορετικά τη γεύση των τροφών ενώ παράλληλα έχουν λιγότερη ευαισθησία στις γλυκές γεύσεις. Σύμφωνα με τους αμερικανούς επιστήμονες που πραγματοποίησαν πειράματα σε ποντίκια η παχυσαρκία αλλάζει τον τρόπο που οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τις τροφές και μειώνει την ευαισθησία στις γλυκές γεύσεις.

Η έρευνα θα βοηθήσει τους ειδικούς να αντιληφθούν τον τρόπο με τον οποίο η παχυσαρκία αλλάζει την σχέση των ανθρώπων με την τροφή ενώ παράλληλα θα τους βοηθήσει στην ανακάλυψη νέων θεραπειών για την πάθηση.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με νέα μελέτη, φαίνεται ότι οι περισσότεροι γονείς έχουν άγνοια για τους κινδύνους που κρύβουν οι συσκευές ήχου που χρησιμοποιούν καθημερινά τα περισσότερα παιδιά. Ομάδα παιδιάτρων από το Κολέγιο Ιατρικής Penn State διαπίστωσαν ότι ο ένας στους έξι εφήβους παρουσιάζει ένα είδος απώλειας ακοής που μπορεί να προληφθεί, αλλά ελάχιστοι είναι οι γονείς που επισημαίνουν στα παιδιά τους πόσο πρέπει να προσέχουν την ένταση στα ακουστικά τους. Όπως εξηγεί η επίκουρος καθηγήτρια παιδιατρικής δρ Deepa Sekhar στην επιστημονική έκθεση, τα ποσοστά της απώλειας ακοής που έχει να κάνει με την ένταση και τον θόρυβο, τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Την ίδια στιγμή, αποδεικνύεται ότι τα σπίτια που είναι γεμάτα μούχλα και υγρασία δεν αποτελούν μόνο εστίες μόλυνσης, αλλεργιών και άσθματος, αλλά και Πάρκινσον! Αμερικανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένα συστατικό που υπάρχει στη μούχλα μπορεί να συνδέεται με την εκδήλωση της νευρολογικής νόσου. Συγκεκριμένα, το αέριο που αναδύεται από τη μούχλα φαίνεται να παίζει ρόλο στη δυσλειτουργία δύο γονιδίων που συνδέονται με την ντοπαμίνη, η οποία εκλείπει στους ασθενείς με Πάρκινσον. Αν και η νόσος έχει συνδεθεί και στο παρελθόν με την έκθεση σε τοξίνες, οι τελευταίες ήταν τεχνητές και όχι φυσικές. Η ιδέα της έρευνας του Πανεπιστημίου Rutgers, που οδήγησε σε αυτό το συμπέρασμα, προέκυψε στη δρ Τζόαν Μπένετ που ενδιαφέρθηκε για την επίδραση που έχει στην υγεία ένα κτίριο με υγρασία, όταν το σπίτι της πλημμύρισε από τον κυκλώνα Κατρίνα το 2005. Είχε αρχίσει να νιώθει πονοκεφάλους, ναυτία και δυσφορία και άρχισε να συγκεντρώνει δείγματα από τη μούχλα, τα οποία προκάλεσαν διαταραχές κίνησης σε μύγες που εκτέθηκαν σε αυτά.