Πιο ευτυχισμένοι όσοι χρησιμοποιούν ποδήλατο

Νέα έρευνα, τις οποίας τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «Transportation», έδειξε ότι όσοι χρησιμοποιούν ποδήλατο έχουν καλύτερη διάθεση σε σχέση με όσους μετακινούνται με αυτοκίνητο ή με μέσα μαζικής μεταφοράς.
Οι επιστήμονες εξέτασαν την αλλαγή των συναισθημάτων (χαρά, πόνος, άγχος, κούραση, λύπη) κατά τη διάρκεια της μετακίνησης και κατέλεξαν στο συμπέρασμα ότι η χρήση ποδηλάτου ωφελεί όχι μόνο το σώμα, αλλά και το μυαλό και τη διάθεση.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης Eric Morris «Διαπιστώσαμε ότι οι άνθρωποι είναι στην καλύτερη διάθεση όταν κάνουν ποδήλατο και όχι όταν χρησιμοποιούν οποιοδήποτε άλλο μέσο μεταφοράς. Γενικά, οι ποδηλάτες είναι πιο νέοι και πιο υγιείς, χαρακτηριστικά τα οποία διαθέτουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι».

Δεύτεροι πιο ευτυχισμένοι μετά τους ποδηλάτες βρέθηκε ότι είναι οι επιβάτες αυτοκινήτων και τρίτοι οι οδηγοί αυτοκινήτων. Στις τελευταίες θέσεις της σχετικής λίστας βρέθηκαν όσοι χρησιμοποιούν τα λεωφορεία και τα τρένα για τις καθημερινές μετακινήσεις τους.