Πέντε πράγματα που δεν καταλαβαίνετε ότι κάνουν κακό στην υγεία σας

1. Η παράλειψη του πρωινού: Το φαγητό μετά το ξύπνημα δεν αυξάνει μόνο τα επίπεδα της ενέργειας μας και τον μεταβολισμό μας. Περισσότερα από το 60% των αντισωματών του οργανισμού μας τα οποία καταστρέφουν τους λοιμώδεις εισβολείς βρίσκονται στο έντερο οπότε είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ένα υγιές πεπτικό σύστημα. Το πρωί είναι η ιδανική φάση απορρόφησης προβιοτικών από τον οργανισμό.

2. Υπερβολικές αντιδράσεις: Αν έχετε την τάση να ταράζεστε σε ακραίο βαθμό κάθε φορά που συμβαίνει μια αναποδιά, μπορεί το αποτέλεσμα να επηρεάζει πολύ περισσότερα από τα επίπεδα του στρες σας. Συγκεκριμένα, με αυτήν την στάση, εκτινάσσετε στα ύψη την κορτιζόλη σας η οποία με τη σειρά της αυξάνει το επίπεδο σακχάρου στο αίμα και μειώνει την δύναμη του ανοσοποιητικού σας να παλέψει. Μάλιστα, αυτή η επίδραση έχει διαπιστωθεί ότι διαρκεί για πολλές ημέρες.

3. Κοπάνα από το γυμναστήριο: Εκτός από την καύση θερμίδων, η καθημερινή άσκηση έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει το ανοσοποιητικό καταπολεμώντας βακτηριακές και ιογενείς λοιμώξεις. Κατά τη διάρκεια της γυμναστικής αποβάλλονται τα βακτήρια από τους πνεύμονες, πράγμα που μειώνει τον κίνδυνο ασθένειας ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι βοηθάει στην πιο γρήγορη κυκλοφορία των αντισωμάτων και των λευκών αιμοσφαιρίων. Έτσι, αυτά μπορούν να εντοπίσουν πιο εγκαίρως τυχόν εστίες. Τέλος και η αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος που συντελείται με την άσκηση βοηθάει στην πρόληψη της ανάπτυξης βακτηρίων.

4. Οι επιφάνειες αφής: Οι επιφάνειες στις οποίες δουλεύουμε συνήθως, δηλαδή τα γραφεία, οι υπολογιστές, οι επιφάνειες αφής κτλ, είναι μέρη όπου αφθονούν βακτήρια τα οποία επωφελούνται και από την ψευδαίσθηση που έχουμε ότι ό,τι και να ακουμπήσουμε εκεί, δεν κινδυνεύει.

5. Σνάκ με τα χέρια: Σάς προσφέρουν ένα σοκολατάκι στο γραφείο και το παίρνετε χωρίς δεύτερη σκέψη και κυρίως χωρίς να πλύνετε τα χέρια σας. Η επαφή της παλάμης με το πρόσωπο ευθύνεται για το ένα τρίτο όλων των κρουσμάτων γρίπης.