Οι 10 μαγικές ιδιότητες του μελιού

Εδώ και χιλιετίες το μέλι θεωρείται ένας από τους πολυτιμότερους συμμάχους του ανθρώπινου οργανισμού. Οι ευεργετικές ιδιότητες του μελιού είναι γνωστές από την αρχαιότητα καθώς χρησιμοποιήθηκαν ευρέως από τον πατέρα της ιατρικής, τον Ιπποκράτη.

Επουλωτικές ιδιότητες
Η πανάρχαια πρακτική του Αιγυπτιακού πολιτισμού, εξακολουθεί να λειτουργεί ακόμη και σήμερα. Το μέλι είναι αντισηπτικό και μικροβιοκτόνο λόγω του υπεροξειδίου του υδρογόνου που περιέχει, της οξύτητάς του και της υψηλής συγκέντρωσης των ζαχάρων του. Λόγω των παραπάνω βοηθά στην επούλωση των πληγών, σταματά το αίμα στις πληγές και τα τραύματα και προσφέρει ασηψία.

Απολύμανση του στόματος
Χάρη στις αντιβιοτικές και αλκαλικές ιδιότητές του βοηθά στην απολύμανση του στόματος και δεν δημιουργεί προϋποθέσεις τερηδόνας.

Ενεργοποιεί τον Μεταβολισμό
Το μέλι συνιστάται κατά της παχυσαρκίας που οφείλεται στον ελαττωματικό μεταβολισμό, υπερινσουλινισμό και στην συγκράτηση νερού στους ιστούς.

Συνεφέρει από το Χανγκόβερ
Λόγω του υψηλού ποσοστού φρουκτόζης σε συνδυασμό με τα ένζυμά του, βοηθά τον οργανισμό να μεταβολίσει το αλκοόλ πιο γρήγορα και αποκαθιστά την νηφαλιότητα σε άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση μέθης, ιδίως αν συνδυαστεί με χυμό λεμονιού. Ετσι μία κουταλιά μέλι σκέτη, ή ακόμα καλύτερα μέσα σε τσάι (γιατί χρειάζεστε και ενυδάτωση) είναι το καλύτερο φάρμακο μετά από μία έξαλλη νύχτα.

Καταπραΰνει Στομαχοεντερικές παθήσεις
Το μέλι είναι βασικά αλκαλική τροφή λόγω των μεταλλικών αλάτων που περιέχει. Η αλκαλικότητα αυτή μειώνει την οξύτητα του στομάχου. Έχει αποδειχτεί ως πολύτιμο μέσο προστασίας κατά των ελκών του στομάχου και δώδεκα-δακτύλου. Επίσης, θεωρείται σαν ένα από τα καλύτερα φυσικά ελαφρά καθαρτικά.

Καθαρισμός προσώπου
Το μέλι είναι ένα φυσικό ήπιο απολεπιστικό, το οποίο το καθιστά ιδανικό για το πρόσωπό σας. Καθαρίστε το πρόσωπο σας με μέλι και ζεστό νερό για να απολαύσετε πιο λείο δέρμα και λιγότερη ακμή, αφού αποτελεί σπιτική λύση κατά της ακμής. Εάν έχετε αναπτύξει ένα ιδιαίτερα μεγάλο σπυρί, ταμπονάρετε λίγο μέλι σε αυτό, αφήστε το για μισή ώρα και ξεπλύνετε απαλά. Μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε μερικές φορές για να δείτε το τελικό αποτέλεσμα.

Φυσική ενδυνάμωση του οργανισμού
Καταρρέετε μετά από δουλειά κάτω από τον καυτό ήλιο, ή μήπως είστε έτοιμοι να αθληθείτε; Πάρτε μία μεγάλη κουταλιά μελιού και εξασφαλίζετε αρκετή ενέργεια για να τα βγάλετε πέρα.

Καλύτερος ύπνος
Μία γεύση από αλατισμένο μέλι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων των ορμονών του στρες στο σώμα που δυσκολεύουν τον ύπνο. Εάν αισθάνεστε αϋπνίες , δοκιμάστε να βάλετε λίγο στη γλώσσα σας για να δείτε αν σας βοηθά να χαλαρώσετε και να πέσετε για ύπνο.