Νέα μέθοδος ανακουφίζει από τους μυϊκούς πόνους από τραύματα στον εγκέφαλο,

Μια πρωτοποριακή μέθοδο για την ανακούφιση από τους μυϊκούς πόνους που προκαλούνται από τραύματα στον εγκέφαλο, ανέπτυξαν ερευνητές από τη Σουηδία με τη χρήση ηλεκτρικών παλμών και συχνοτήτων, που μπορεί να εφαρμοστεί στο σπίτι οποιαδήποτε στιγμή.

Οι ερευνητές δημιούργησαν μια ολόσωμη φόρμα που ονομάζεται Mollii και διαθέτει μια μικρή συσκευή με ειδικά καλώδια και 58 ηλεκτρόδια ενσωματωμένα σε υλικό που μοιάζει με εκείνο από το οποίο φτιάχνονται τα μαγιό. Τα ηλεκτρόδια στέλνουν ηλεκτρικούς παλμούς ακόμη σε 42 μύες ταυτοχρόνως, αναλόγως την περίπτωση, ακόμη και όταν ο ασθενής κινείται.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, καθώς οι ηλεκτρικοί παλμοί διαπερνούν την επιδερμίδα βοηθούν τους μύες να χαλαρώσουν και ανακουφίζουν από τους πόνους και τους σπασμούς που μπορεί να εμφανίζονται ξαφνικά έπειτα από εγκεφαλικό, σκλήρυνση κατά πλάκας και εγκεφαλική παράλυση, ως αποτέλεσμα νευρικής βλάβης στους μύες.

Η νέα μέθοδος μοιάζει αρκετά με τις θεραπείες διαδερμικής ηλεκτρικής νευρικής διέγερσης (TENS), οι οποίες ωστόσο εφαρμόζονται μόνο σε ιατρεία και κλινικές και μόνο όταν ο ασθενής είναι ακίνητος.

Η Mollii δημιουργήθηκε από τους Fredrik Lundqvist, Johan Gawell και Jonas Wistrand στο KTH Royal Institute of Technology και όταν χρησιμοποιείται τρεις φορές την εβδομάδα παρέχει στον ασθενή ανακούφιση από τους πόνους, την ένταση και τους σπασμούς για περίπου δύο μέρες.