Η γυμναστική μετά τα πενήντα και βασικές διατροφικές συμβουλές

Η κοκκινομάλλα Τζούλιαν Μουρ έχει πατήσει τα 52 της χρόνια και όπως αποκάλυψε πρόσφατα, τα τελευταία χρόνια χρειάζεται να κάνει αρκετές αλλαγές στον τρόπο ζωής της προκειμένου να αναπροσαρμοστεί στις νέες δυνατότητες του σώματος της. Όπως αποκάλυψε, κάνει γιόγκα Ashtanga δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, γυμνάζεται με προσωπικό γυμναστή, σηκώνοντας ελαφρά βάρη και κάνοντας πολλά χοροπηδητά. Όμως, το πρόβλημά της, όπως αποκάλυψε, είναι ότι τραυματίζεται εύκολα λόγω της ηλικίας της. Μια άσκηση που απολαμβάνει κατά καιρούς είναι το σερφ με το κουπί (paddleboarding).

Σε κάθε περίπτωση, όπως αποδεικνύεται, κάθε δεκαετία της ζωής μιας γυναίκας επιβάλλει διαφορετική γυμναστική. Μετά τα πενήντα το ιδανικό πρόγραμμα για μια υγιή γυναίκα είναι 4 με 6 συνεδρίες αεροβικής άσκησης διάρκειας από 20 έως 40 λεπτά η κάθε μία, με ένταση που να επιτρέπει την απάντηση σε μια απλή ερώτηση, αλλά όχι κανονική συνομιλία! Επιπλέον, χρειάζεται μισή ώρα ασκήσεων με βαράκια δύο φορές την εβδομάδα με 8 έως 12 επαναλήψεις κάθε άσκησης. Ακόμα και αν δεν έχετε κάνει ποτέ βαράκια στην ζωή σας μέχρι αυτή τη φάση, μην διστάσετε να καταπιαστείτε γιατί ενδυναμώνει σημαντικά το μυϊκό σύστημα οπότε βοηθάει στην στάση του σώματος.

Φροντίστε πάντα να κάνετε εκτάσεις στη συνέχεια. Η γιόγκα, όπως και το tai chi και ο χορός αλλά και οι ασκήσεις στην μπάλα Bosu, είναι ιδανικές ασκήσεις για την ισορροπία η οποία με τα χρόνια γίνεται ζήτημα. Επίσης, δεν θα πρέπει να αποκλείσετε το πιο εντατικό TRX, ειδικά οι πιο τολμηρές και γυμνασμένες.

Όλα αυτά συνδυάζονται (και πρέπει να συνδυάζονται) με πολύ ισορροπημένη διατροφή, χωρίς λίπη και φυσικά χωρίς νυχτερινές επιδρομές στο ψυγείο!