Το “έξυπνο” μπλουζάκι σε ρόλο καρδιολόγου όλο το 24ωρο

Νύχτα και μέρα παρακολουθεί τους καρδιακούς παλμούς, αλλά και τις αναπνοές μας, την ώρα που δουλεύουμε, γυμναζόμαστε, πάμε βόλτα, κοιμόμαστε! Πρόκειται για ένα μακό μπλουζάκι δημιούργημα της καναδικής εταιρείας Omsignal το οποίο διαθέτει ενσωματωμένους αισθητήρες, οι οποίοι εκτός των άλλων μας ενημερώνουν και για τις θερμίδες που καίμε.

Οι wearable συσκευές, όπως έχουμε ξαναγράψει, αναμένεται να αποτελέσουν την επόμενη μεγάλη «αρένα» στον χώρο των καταναλωτικών ηλεκτρονικών. Η OMsignal, μία φιλόδοξη startup, «κλειδί» ενσωματώνει σύγχρονες τεχνολογίες σε αντικείμενα με τα οποία είναι αδιανόητη η έξοδος του χρήστη από το σπίτι, όπως…ένα κοντομάνικο μπλουζάκι.

Tο έξυπνο μπλουζάκι μπορεί να φορεθεί όλη μέρα και, για να το προμηθευτεί κανείς, όταν κυκλοφορήσει στην αγορά, θα πρέπει να δαπανήσει το ποσό των 199 δολαρίων. Εκτός από το μακό μπλουζάκι (βγαίνει σε κοντομάνικο και μακρυμάνικο), η εταιρεία τελειοποιεί άλλα τρία ανδρικά σχέδια, ενώ σχεδιάζει και γυναικεία σειρά.

Η εταιρεία παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα τέσσερα μπλουζάκια τα οποία παρακολουθούν τον χτύπο της καρδιάς και την αναπνοή αυτού που τα φορά μέσω ηλεκτροδίων που είναι ενσωματωμένα στο ύφασμα. Τα σήματα, καθώς και άλλες λεπτομέρειες σχετικά με την κίνηση του χρήστη, καταγράφονται από μία μικρή συσκευή που εφαρμόζεται στη μία πλευρά του πουκαμίσου, ενώ μία συνοδευτική εφαρμογή για iPhone προβάλλει στοιχεία όπως οι καμένες θερμίδες και ο αριθμός των βημάτων. Τα δεδομένα μεταδίδονται στο τηλέφωνο μέσω Bluetooth.

Τα βιομετρικά στοιχεία αποστέλλονται στο κινητό σας και δείχνουν αν θα πρέπει κανείς να ηρεμήσει παίρνοντας βαθιές ανάσες ή να απευθυνθεί άμεσα στο γιατρό. Για παράδειγμα, όταν διακατέχεται κανείς από έντονο στρες, τότε το μπλουζάκι τον ενημερώνει ότι, σε πρώτη φάση, θα πρέπει να ηρεμήσει, προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα.

Το επόμενο βήμα της καναδικής Omsignal είναι και τα έξυπνα μπλουζάκια για τους αθλητές, τα οποία θα λειτουργούν ως πολύτιμα εργαλεία στην διάρκεια της προπόνησης .
“Φοράμε ρούχα σε όλη μας τη ζωή. Η εταιρεία σκέφτηκε να τα χρησιμοποιήσει για να καταγράψει τη φυσική μας κατάσταση” υποστηρίζει ο επικεφαλής της καναδικής εταιρείας, Στεφάν Μορσόν σε σχετική ανακοίνωση της Omsignal. “Τα ρούχα ανέκαθεν μας προστάτευσαν από τις καιρικές συνθήκες. Τώρα, έρχονται να μας βοηθήσουν να αισθανθούμε καλύτερα” επισημαίνει ο επικεφαλής της Omsignal.