Ο ύπνος βοηθάει στο αδυνάτισμα

Αν συνηθίζετε να κοιμάστε λίγο παραπάνω τα σαββατοκύριακα, να ξέρετε ότι εκτός από «αφράτη» επιδερμίδα βοηθάτε τον εαυτό σας και στο… αδυνάτισμα.

Εκτός λοιπόν από την απαραίτητη ξεκούραση που χρειάζεται ο οργανισμός μετά από μια εβδομάδα σκληρής δουλειάς, οι έξτρα ώρες ύπνου θα είναι ο «σύμμαχός» σας στην απώλεια βάρους.

Ερευνητές από το Σικάγο ανακάλυψαν ότι μερικές ώρες ύπνου παραπάνω είναι το «κλειδί» για την καταπολέμηση της πείνας και της λιγούρας, που μας κάνει να πέφτουμε με τα μούτρα στα λιπαρά φαγητά.

Ακόμη και 90 λεπτά παραπάνω να μείνετε στο κρεβάτι σας, η διαφορά είναι σημαντική.

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγαν ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Σικάγο σε μια ομάδα υπέρβαρων ενηλίκων, όσοι πήγαιναν για ύπνο νωρίς και σηκώνονταν πιο αργά παρουσίασαν μείωση στην όρεξή τους της τάξεως του 14%, ενώ ένα 62% δεν είχε πια όρεξη για μη υγιεινά, αλμυρά ή γλυκά σνακ.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ακόμη και 90 λεπτά παραπάνω ύπνος είχε ως αποτέλεσμα σημαντική μείωση στην όρεξη των υπέρβαρων εθελοντών που συμμετείχαν στην έρευνα, και ιδιαίτερα στην επιθυμία τους για μη υγιεινές τροφές.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Appetite.